Відбувся перший міський конкурс читців української поезії «Мистецтво у віршах»

18 жовтня у міському Будинку культури ім. І. Кулика відбувся перший міський конкурс читців української поезії «Мистецтво у віршах». Організатором заходу стала викладач колегіуму «Берегиня», солістка жіночого вокального гурту «Буднітай» – Людмила Коломієць.

У конкурсі було представлено три номінації :
– декламація поезії класиків;
– декламація сучасної поезії;
– читання авторської поезії.

Близько півсотні осіб виявили бажання взяти участь у конкурсі. Вік учасників коливався від 15 до 73 років. Зі сцени пролунали вірші на різні теми, серед яких і патріотичні, присвячені подіям в Україні. Приємно вразили конкурсанти своїми образами. Валентина Ломова була відзначена за яскравий костюм у народному стилі. Багато учасників читали вірші під музичний супровід, а також акомпанували собі на гітарі. Всі учасники були нагороджені подяками за участь у конкурсів.
У номінації «читання авторської поезії» першу нагороду отримав Петро Безпалий за твір «У сиву давнину», друге місце посів відомий в Черкасах режисер та культурний діяч Олександр Бондаренко з патріотичним віршем «Віночок з Майдану», який закінчив піснею. Третім місцем відзначили талановиту молоду поетесу Вікторію Самарську, виступ якої надзвичайно вразив журі. «Я розповім тобі…» Вікторія читала під музичний супровід романтичної мелодії.
У номінації «декламація поезії класиків» перемогу здобув студент фізичного факультету Черкаського національного університету – Ластівка Олександр. Хлопець дуже блискуче та проникливо продекламував уривок з поеми «Гайдамаки» Т.Г. Шевченка. Він не лише отримав першу нагороду у своїй номінації, а й став лауреатом Гран-прі, за одноголосним рішенням журі. Друге місце у цій категорії взяв Коробко Павло, студент Київського політеху, який навчається за спеціальністю – прикладна фізика. Хлопець спеціально приїхав із Києва щоб узяти участь у конкурсі. Третім призером стала учениця 10-М класу ЗОШ №32 – Теслюк Марія.
У номінації «декламація сучасної поезії» з найвищими оцінками журі переміг Олексій Хуторний, журналіст громадського телебачення у м. Черкаси, який акомпанував собі на гітарі під власну мелодію. Друге місце отримала учениця Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. №17 – Монархова Анастасія, яка читала вірш Л. Лєготаєва «Скажи дідусю…». Третє місце посіла Кононенко Анастасія, учениця Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. №20 із твором Д. Павличка «Два майдани».
Особлива подяка професійному та об’єктивному журі: Павлютіну Олесю, Кузьомі Віталії, Дмитру Осичнюку, Пономарьовій Юлії, Галаєвій Оксані.
Захід отримав численні позитивні відгуки. Будинок культури дякує організатору Людмилі Коломієць за цей важливий для творчих людей міста захід та бажає натхнення!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *